XIX edycja Konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów

Karty zgłoszeń należy wysłać lub dostarczyć osobiście do OODR w Łosiowie w nieprzekraczalnym terminie do dnia 27 lipca 2019 r.

IXI Konkurs.png

Marszałek Województwa Opolskiego,  Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego oraz Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie serdecznie zapraszają do udziału w XIX edycji Konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów”. 

W naszym województwie wiele gospodyń, ale również restauratorów, pielęgnuje dziedzictwo kulinarne naszych przodków. I taki właśnie jest cel tego konkursu – utrzymać tradycję kuchni regionalnej i zadbać o przekazanie tych wartości kolejnym pokoleniom.

Tegoroczna edycja konkursu zostanie przeprowadzona w dwóch kategoriach:

  • na najlepszy regionalny produkt żywnościowy
  • na najlepszą potrawę regionalną. 

Finał Konkursu odbędzie się w dniu 8 września 2019 r. podczas Dożynek Wojewódzkich w Lewinie Brzeskim

Szczegółowe informacje znajdziecie Państwo po linkiem: http://www.odnowawsi.eu/serwis/index.php?id=318&idd=386

Karty zgłoszeń należy wysłać lub dostarczyć osobiście do Opolskiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego w Łosiowie w nieprzekraczalnym terminie do dnia 27 lipca 2019 r. z dopiskiem „Dział Rozwoju Obszarów Wiejskich” na adres: Opolski Ośrodek Doradztwa Rolniczego w Łosiowie ul. Główna 1 49-330 Łosiów.

Osoby do kontaktu z OODR: Pani Renata Wojas oraz Pani Jadwiga Sadlej, tel. 600 403 526, 77 44 37 143.

Pobierz:
DOC2 Załącznik nr 2 Regulamin PRODUKT.doc (69,50KB)
DOC3. Załącznik nr 3 Regulamin POTRAWA.doc (64,00KB)
DOC5_Załącznik do Regulaminu ZGŁOSZENIE POTRAWA OPOLSKIE 2019.doc (145,00KB)
DOC6_Załącznik do Regulaminu ZGŁOSZENIE PRODUKT OPOLSKIE 2019.doc (114,50KB)

Przewiń do góry